post

Mistä ostaa Bitcoinia Lohjalla?

Asutko tai oleiletko Lohjalla ja haluaisit ostaa Bitcoinia? Kryptovaluutta kiinnostaa aina vain enemmän ja ihmiset luonnollisesti etsivät tapaa ostaa sitä paikallisesti. Onneksi Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostamisesta kiinnostuneille on tarjolla useita vaihtoehtoja. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme joitakin parhaita tapoja tähän Lohjalta käsin.

Kryptovaluutan ostaminen pörsseistä

Yksinkertaisin tapa ostaa kryptovaluuttaa on netissä sijaitsevan pörssin kautta. Verkossa on lukuisia kaupankäyntialustoja, jotka tarjoavat turvallisen ympäristön Bitcoinin ja muiden digitaalisten varojen ostamiseen ja myymiseen. Kaksi luotettavaa suomalaista kryptopörssiä ovat Coinmotion ja Northcrypto. Nämä molemmat tarjoavat nopeita transaktioita alhaisilla maksuilla, joten ne ovat loistava valinta niille, jotka haluavat ostaa Bitcoinia Lohjalla.

Bitcoinia ei kannata hankkia vain siksi, että se on trendikästä. Aiheeseen tulee perehtyä hyvin ja riskit punnita huolellisesti. Bitcoin kurssikehitys on melko vaihtelevaa eikä sitä kannata säikähtää. Todennäköisemmin kärsivällinen, pitkän tähtäimen tuottoa odottava sijoittaja menestyy Bitcoinin kanssa parhaiten.

Bittimaatilta kryptoa käteisellä

Toinen vaihtoehto krypton treidaamiseen on Bittimaatti. Kuten nimikin jo antaa osviittaa, kyseessä on automaatti, jonka avulla käyttäjät voivat ostaa tai myydä kryptovaluuttaa. Bittimaatit ovat helppokäyttöisiä ja turvallisia: niitä käyttääkseen on ensin tunnistauduttava Bittimaatin sivuilla ja käyttää sitten tunnistautumisen yhteydessä saatua QR-koodia automaatilla. Tästä kone sitten jo neuvookin osto- ja myyntitapahtumassa eteenpäin.

Suomessa näitä automaatteja on noin 15 kappaletta ympäri maata ja ne on luonnollisesti sijoitettu isoimpiin kaupunkeihin. Tällä hetkellä Lohjalla ei ole omaa Bittimaattia, mutta Helsingissä on kaksi toimipistettä (Itäkeskus ja Superpesula) ja Vantaalla yksi (Dixi). Ajomatka ei siis ole Lohjalta mahdoton heille, jotka haluavat ostaa Bitcoinia käteisellä tai ovat muuten epävarmoja netin pörssien käyttämisessä.

Krypton ostaminen on helpompaa kuin koskaan

Kaiken kaikkiaan Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen ostaminen on melko suoraviivainen prosessi, kun vain tiedät mistä etsiä. Niille Lohjalla asuville, jotka haluavat ostaa kryptovaluuttoja nopeasti ja helposti, Coinmotionin ja Northcrypton kaltaiset pörssit tarjoavat luotettavia palveluita alhaisilla maksuilla. Käteisellä kryptoa taas voi hankkia Bittimaateista, joita löytyy pääkaupunkiseudulta mainitut kolme kappaletta. Vaihtoehtoja löytyy siis mukavasti lohjalaisillekin kryptofaneille!

Lohjan tulevaisuuden näkymät 

Uudenmaan maakunnassa sijaitseva Lohja on kaupunki, jolla on rikas historia ja kukoistava talous. Koska Lohja sijaitsee lähellä pääkaupunkia Helsinkiä ja muita suuria kaupunkeja, siitä on tullut houkutteleva kohde niin matkailijoille kuin yrityksillekin. Lohja onkin erinomainen sijainti yrityksille, jotka etsivät uusia investointimahdollisuuksia.

Lohjan talous

Lohjan talous perustuu moniin eri toimialoihin, kuten teollisuuteen, vähittäiskauppaan, palveluihin ja matkailuun. Kaupungissa toimii useita suuria yrityksiä, jotka ovat perustaneet alueelle toimipisteitä, kuten Kone ja Autokeskus. Sillä on myös vahvat yhteydet Itämeren alueelle ja Pohjoismaihin.

Lohjan tulevaisuudennäkymien kannalta sen sijainti tekee siitä tärkeän, sillä se sijaitsee Itämeren alueen ja Pohjois-Euroopan tärkeiden markkinoiden välissä, mikä tekee siitä ihanteellisen sijoituspaikan yrityksille. Lisäksi kaupungin infrastruktuuri on hyvin kehittynyt ja kaikkialle Suomeen sekä sen ulkopuolelle on helppo liikkua.

Lohjan tulevaisuudennäkymät

Lohjan talous on kasvanut viime vuosina, kun uusia teollisuudenaloja on avattu ja useita hankkeita on saatu päätökseen. Virtuaalivaluutat ja niiden tulevaisuus vaikuttaa talouteen entistäkin enemmän ja Lohjalla vaikutukset myös näkyvät. Useat lohjalaiset yritykset ovat investoineet lohkoketjuteknologiaan, joka tarjoaa suuria mahdollisuuksia lähitulevaisuutta ajatellen. Kaupungin hallitus on tehnyt innovatiivisia aloitteita taloudellisen kasvun ja kehityksen edistämiseksi. Näihin aloitteisiin kuuluvat verohelpotukset yrityksille, uusi yrityshautomo ja avustukset tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Lisäksi suunnitelmissa on edistää älykkään kaupungin kehittämistä. Tavoitteena on luoda ympäristö, joka on avoin innovaatioille ja uusille taloudellisille mahdollisuuksille.

Lohjalla on myös vahva maine uusiutuvan energian ja vihreän teknologian aloilla. Nesteen ja VTT:n kaltaiset yritykset hyödyntävät asiantuntemustaan kehittäessään innovatiivisia ratkaisuja. Näitä ratkaisuja hyödynnetään, kun halutaan vähentää päästöjä ja parantaa energiatehokkuutta. Kaupungissa on myös elinvoimainen startup-kulttuuri – yrittäjiä autetaan saamaan ideansa alkuun.

Lohjan suurimmat toimialat 

Lohjan suurimmat toimialat ovat paperi, elektroniikka ja rakennusmateriaalit. Viime vuosina kaupungin taloudellinen perusta on monipuolistunut, kun uusia yrityksiä on syntynyt muun muassa rahoituspalvelujen, tietotekniikan, biotekniikan ja ohjelmistotekniikan aloille. Tämä on osa yleistä strategiaa, jolla pyritään edistämään kasvua ja kehitystä alueella.

Lohjan matkailutalous

Myös Lohjan matkailuelinkeino kasvaa tasaisesti, kun yhä useammat ihmiset tulevat tutustumaan sekä Lohjan kulttuurinähtävyyksiin että luontoon. Lohjalla on upeita rantoja, puistoja ja järviä, jotka ovat vierailijoiden suosiossa. Kaupungissa on myös vilkas yöelämä ravintoloineen, baareineen ja kahviloineen. Kasvavan talouden ja lisääntyvän matkailun ansiosta Lohja on varmasti houkutteleva matkakohde tulevaisuudessakin.

post

Onnea Lohja! Lohjan kaupunki täyttää 700 vuotta

Lohjan kaupunki on perustettu vuonna 1323 ja näin ollen se on yksi Uudenmaan maakunnan alueen vanhimmista kaupungeista. Lohjan kaupungilla on pitkä historia, jonka aikana se on kokenut muun muassa sotia, teollistumisen ja taloudellisia muutoksia – kaikki nämä muutokset yhdessä ovat tehneet Lohjasta sen, mikä se on tänään.

Vuosi 2023 tulee olemaan tärkeä ja unohtumaton vuosi lohjalaisille, sillä kaupunki täyttää kunnioitettavat 700 vuotta. Lohjan kaupungin asukkailla eli “lohialaisilla” on edessään juhlantäyteinen vuosi, kun tämän historiallisen kaupungin syntymäpäivää vietetään erilaisin tilaisuuksin ja tempauksin.

Miksi Lohjaa kannattaa juhlia?

Lohjan kaupunki on viihtyisä liike-elämän ja kulttuurin keskus. Kaupunki on täynnä kauniita puistoja ja viheralueita sekä useita kulttuurinähtävyyksiä, kuten museoita ja gallerioita. Sammatin kirkonkylältä löytyy myös Paikkarintorppa, Elias Lönnrotin lapsuudenkoti.

Lohja on paikka, joka tarjoaa asukkailleen paljon vaihtoehtoja vapaa-ajan viettämiseen. Lohjalla voit harrastaa niin kulttuuria, luonnossa liikkumista kuin urheilua. Jos olet enemmän penkkiurheilun ja vedonlyönnin ystävä, voit tutkia kotisohvalta käsin vetovihjeitä, joista löydät tästä klikkaamalla lisätietoa. Urheilun ystävän kannattaa myös tutustua Lohjan Kisaveikkojen toimintaan. Kulttuurin saralla Lohjalla toimii ammattijohtoinen vuonna 1967 perustettu harrastajateatteri, Lohjan teatteri. Lisäksi kaupungissa vaikuttaa Lohjan kaupunginorkesteri.

Lohjalla sijaitsee lukuisia luonnonkauniita alueita, kuten Lohjanjärvi ja sitä ympäröivät metsät. Kaupungista voi löytää kohtuuhintaisia asumisvaihtoehtoja ja siellä on hyvä, toimiva julkinen liikenne. Lohja sijaitsee lähellä Helsinkiä ja muita suuria kaupunkeja – Lohjalta käsin voi käydä työssä esimerkiksi Helsingissä. Jos olet kiinnostunut oman talon rakentamisesta, tontin saa ostettua Lohjalta melko edullisesti.

Lohja on tärkeä aluekeskus, joka palvelee ympäröivää aluetta. Kaupunki tarjoaa lukuisia palveluita ja sen myötä myös työpaikkoja. Kaupungissa toimivat yritykset vaihtelevat pienistä startup-yrityksistä monikansallisiin yrityksiin. Myös matkailu on kasvanut viime vuosina, sillä kaupungin loistava sijainti järven rannalla ja nähtävyydet houkuttelevat vierailijoita. Kaupungista löytyy lisäksi monia erilaisia ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Ennen teollista vallankumousta Lohja oli pieni maaseutukylä, jossa asui vain muutama sata asukasta. Nykyään Lohja on kukoistava kaupunki, jossa asuu melkein 46 000 asukasta. Tänä päivänä kaupungista löytyvät myös Laurea ammattikorkeakoulu sekä useampi ammattioppilaitos.

Lohjan kaupungin tulevaisuus

Lohja jatkaa kehitystään jatkossakin, kuten se on tehnyt tähänkin asti pitkän historiansa aikana. On havaittavissa merkkejä siitä, että Lohjan kaupungin tarina kehittyy hyvään suuntaan. Kaupunki pyrkii jo katsomaan eteenpäin seuraavaan seitsemäänsataan vuoteen, ja suunnitelmissa on ainakin infrastruktuurin ja palveluiden parantamista. Lohja on myös tarttunut toimiin muuttuakseen vihreämmäksi ja kestävämmäksi kaupungiksi: kaupunki on investoinut tuulivoimaan ja pyrkii näin kovasti pienentämään hiilijalanjälkeään.

Juhlavuoden ohjelma

Kaupungin perustamisen 700-vuotisjuhlan kunniaksi on suunniteltu erityinen juhlavuoden ohjelma. Se pitää sisällään lukuisia erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, näyttelyitä, urheilukilpailuja ja paljon muuta mukavaa. Sekä paikallisilla että vierailijoilla on mahdollisuus päästä nauttimaan kaikesta siitä ohjelmasta, mitä Lohjalla on tarjottavanaan. Juhlan kunniaksi suunnitelluista tapahtumista löytyy varmasti jokaiselle jotakin mieluisaa.

Osana juhlavuoden ohjelmaa varten kaupunki avaa myös erityisen verkkosivuston, jonne kerätään Elias Lönnrotin jalanjäljissä 700 lohjalaista tarinaa. Sivustolle voi kuka tahansa lähettää oman Lohja-tarinansa.

Miksi muuttaa Lohjalle?

Lohjalaisia on kuvailtu ystävällisiksi ja vieraanvaraisiksi ihmisiksi. Voisi siis ajatella, että kaupunkiin on helppo sopeutua ja siellä voi tuntea olonsa kotoisaksi. Vieraile siis Lohjalla ja ota selvää, pitääkö tämä paikkansa! Mikäli vaikutut vierailusta ja olet etsimässä uutta asuinpaikkaa, on Lohja varteenotettava vaihtoehto. Kaupunki on elinvoimainen ja monipuolinen ja siellä on hyvät palvelut sekä paljon mahdollisuuksia työllistymiseen ja vapaa-ajan viettoon. Jos muutat Lohjalle jo tämän vuoden aikana, pääset nauttimaan myös monipuolisesta syntymäpäiväjuhlinnasta.

post

Lohjan historia

Lohja on kunta Uudenmaan maakunnassa Suomessa. Se sijaitsee Etelä-Suomen läänissä, Helsingin länsipuolella ja sen asukasluku on noin 46 000. Lohja perustettiin kirkkopitäjäksi jo vuonna 1323. Yli 600 vuotta myöhemmin vuonna 1969, Lohjasta tuli kaupunki.

Strategisen sijaintinsa ansiosta kahden päätien risteyksessä Lohja oli aikoinaan yksi Suomen merkittävimmistä kaupungeista. Sittemmin teollistuminen on siirtynyt kohti Helsingin ja Tampereen kaltaisia kaupunkikeskuksia. Viime vuosina Lohjan kohtalo on kuitenkin jälleen muuttunut, kun matkailu on lisääntynyt sen viehättävän luonnonkauneuden ansiosta. Myös esimerkiksi Kenoa voi pelata Lohjalla.

Historia

Vanhimmat löydöt asutuksesta Lohjalla on 8000 vuoden takaa. Keskiajalla Lohja oli emäpitäjä, ja vanhin merkintä on vuodelta 1323. Lohjalla 1400-luvun lopussa rakennettu Lohjan Pyhän Laurin kirkko on kolmanneksi suurin keskiaikainen harmaakivikirkko Suomessa. Vuonna 1969 Lohjasta tuli kaupunki. Sen väkiluku kasvoi nopeasti seuraavien vuosikymmenten aikana, kun ihmiset muuttivat maaseudulta kohti kaupunkimaisempia keskuksia työn ja vapaa-ajan vuoksi.

Lohja on erityisen tunnettu omenoistaan, jotka saapuivat kaupunkiin jo vuonna 1530. Kartanot toisensa jälkeen Lohjalla alkoivat kasvattaa omenapuita. Myös rahvas väki alkoi kasvattaa omia omenapuitaan, joista sai leipoa jos mitäkin.

Lohjan historiaan ja kulttuuriin voi tutustua omakohtaisesti sen vanhojen kirkkojen, linnanraunioiden ja kauppahallien kautta, mikä tekee siitä hienon paikan vierailla tai asua nykyään.

Lohjalaiset

Lohjan asukkaat ovat vuosisatojen ajan olleet tunnettuja kovasta työmoraalistaan ja perinteisistä arvoistaan. He ovat pitäneet yllä vahvaa maatalousperinnettä, ja alueella on edelleen monia maatiloja. Paikallisia tuotteita, kuten marjoja, vihanneksia ja maitotuotteita, on saatavilla kaikkialla kunnassa, ja ne tarjoavat tuoreita vaihtoehtoja niille, jotka vierailevat tai asuvat Lohjalla.

Nykyaika

Nykyaikana Lohja on noussut suosituksi vierailukohteeksi maalauksellisen luonnonkauneutensa vuoksi. Lohjalla on laaja polku- ja reittiverkosto, joka sopii erinomaisesti patikointiin ja pyöräilyyn, ja se tarjoaa myös monia aktiviteetteja, kuten purjehdusta, uintia, kalastusta ja golfia. Lisäksi alueella on useita kulttuurinähtävyyksiä, kuten museoita, gallerioita ja kirkkoja. Myös tapahtumat, kuten omenakarnevaalit, Lohjan järvifestarit ja joulumarkkinat tuovat paikalle tuhansia vieraita.

Myöskään urheilu mahdollisuuksista ei jää paitsi, muun muassa Kisakallion Urheiluopisto, virkistysuimala ja Etelä-Suomen suurin järvi takaa mainiot liikuntamahdollisuudet. Kaiken tämän ansiosta Lohja on tänäkin päivänä houkutteleva paikka asua ja vierailla. Tällä hetkellä matkailu on tärkeä osa paikallista taloutta. Vierailijoita kaikkialta maailmasta saapuu vuosittain Lohjalle nauttimaan sen luonnonkauneudesta, ainutlaatuisesta kulttuurista ja upeista aktiviteeteista. Kätevän sijaintinsa ansiosta Lohja sijaitsee lähellä Helsinkiä, joten sinne on helppo tulla muualta Suomesta ja kauempaakin.

Kaikki tämä tekee Lohjasta loistavan paikan nauttia suomalaisesta maaseutuelämästä. Lohjan asukkaat ovat ylpeitä historiastaan, ja monissa kaupungin rakennuksissa on edelleen perinteinen tunnelma. Vanhoista kirkoista linnanraunioihin ja jopa kauppahalleihin on paljon tutkittavaa tässä ainutlaatuisessa kunnassa. Vieraile Lohjalla jo tänään ja koe sen historia ja kulttuuri omakohtaisesti.

post

Reissaa Lohjalle!

Lohjalla on paljon tarjottavanaan aina mielenkiintoisista nähtävyyksistä rentouttaviin aktiviteetteihin. Lounais-Suomessa sijaitseva Lohja on idyllinen kotimaan matkakohde, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät kumpuileville kukkuloille ja vehreille niityille. Kauniiden metsien ja koskemattomien järvien ansiosta Lohja on täydellinen paikka ulkoilun harrastajille. Kerromme tässä kirjoituksessa tarkemmin, miksi Lohjan pitäisi olla seuraava matkakohteesi.

Miksi reissu Lohjalle?

Jos etsit paikkaa, jossa voit rentoutua ja unohtaa arjen kiireet, Lohja on täydellinen kohde sinulle! Lounais-Suomessa sijaitseva kaunis kaupunki tarjoaa upeaa luontoa, järvien rannalla tehtäviä aktiviteetteja ja runsaasti paikallista kulttuuria tutkittavaksi. Maisemassa on pilkottaa perinteisiä puutaloja ja sen vilkas keskusta tarjoaa ainutlaatuisen ostoskokemuksen.

Ja aivan kuin tämä ei riittäisi, Lohja tarjoaa myös parhaat mahdollisuudet lottovoittoon – kyllä, luit oikein! Lohjan viimeisin jättipotin voittaja on vuodelta 2021, huikealla 12 miljoonaa euron voittosummalla. Jos kiinnostuit, voit lukea lottonumeroista lisää täältä: https://lottonumerot.io/

Jos haluat irrottautua arjesta ja tutustua muutamaksi päiväksi, Lohja on ihanteellinen kohde. Löydät paljon tekemistä, kuten kalastusta tai veneilyä läheisillä järvillä. Lohjalla on myös paljon ainutlaatuista paikallista kulttuuria maisteltavaksi ja ravintoloissa on usein tarjolla perinteisiä suomalaisia ruokia.

Lohjan nähtävyydet

Lohjalla on runsaita ja monipuolisia nähtävyyksiä. Voit vierailla ainutlaatuisessa paikallisessa museossa tai kävellä viehättävässä keskustassa, josta löytyy paljon kauniita vanhoja rakennuksia.

Lohjan museo on historian ystävien ehdoton vierailukohde, jossa on nähtävillä eri aikakausien tyyliin sisustettuja huoneita ja perinteisen kauniita vanhoja rakennuksia. Lohjan alueella on myös useita taidegallerioita ja kirkkoja, joista jokainen on taatusti vierailemisen arvoinen paikka.

Lohjan keskustasta löydät useita perinteisiä puurakennuksia, joista monet on säilytetty ja kunnostettu entiseen loistoonsa. Viehättävien kauppojen ja ravintoloiden lisäksi täällä voit nauttia ainutlaatuisesta paikallisesta kulttuurista – keskustassa on aina jotain meneillään!

Lohjan luonto ja kalastus

Lohja sijaitsee kauniilla Lounais-Suomen alueella, vain lyhyen matkan päässä Helsingistä. Alue on tunnettu upeasta luonnostaan ja siellä on paljon järviä ja metsiä tutkittavaksi. Lohjan järvet sopivat niin aloitteleville kuin kokeneillekin kalastajille. Lohjalla on paljon kalastusmahdollisuuksia, koska sen järvet ovat runsaissa kalakannoissa. Ja jos haluat rentoutua, Lohjan rannat ovat täydellinen paikka siihen. Nauti uimisesta yhdessä Suomen kristallinkirkkaista järvistä tai yksinkertaisesti ihaile upeita näkymiä rannalta.

Lohjan luontopolut tarjoavat loistavan tilaisuuden tutustua paikalliseen kasvistoon ja eläimistöön sekä ympäröivään maaseutuun. Lohjan luonnossa on myös paljon ulkoilma-aktiviteetteja melonnasta ja vaelluksesta lintujen tarkkailuun. Lohja on loistava kohde kaikille, jotka rakastavat luontoa ja viettävät mielellään aikaa ulkona.

Jos etsit paikkaa, jossa voit rentoutua ja unohtaa arjen kiireet, Lohja on täydellinen kohde sinulle. Kauniiden maisemien, vilkkaan keskustan ja ainutlaatuisten kulttuurinähtävyyksien ansiosta Lohja tarjoaa jokaiselle jotakin. Äläkä unohda – täällä ollessasi sinulla on myös mahdollisuus voittaa lotossa!

post

Tekemistä ja peliä Lohjalla

Jos etsit tekemistä kohteessa Lohja, et tule pettymään. Kaupungissa on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja kaikenikäisille ja kaikenlaisista kiinnostuksen kohteista kiinnostuneille. Voit tutustua kaupungin puistoihin ja luontopolkuihin, vierailla museoissa ja taidegallerioissa tai osallistua vapaa-ajan aktiviteetteihin, kuten uintiin, patikointiin ja pyöräilyyn.

Lohjan kaupunki ja sen nähtävyydet

Lohjan kaupunki sijaitsee Etelä-Suomessa, vain lyhyen ajomatkan päässä Helsingistä. Kaupungissa on monenlaisia nähtävyyksiä, kuten puistoja, luontopolkuja, museoita ja taidegallerioita.

Lohja mainittiin ensimmäisen kerran kaupunkina vuonna 1342 laaditussa asiakirjassa, ja siitä lähtien se on ollut tärkeä kaupan ja kulttuurin keskus. Vuosien varrella Lohjaa ovat hallinneet Ruotsin, Venäjän ja Suomen hallitukset, ja tämä monimuotoisuus on jättänyt jälkensä kaupungin arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Nykyään Lohja on kukoistava kaupunki, jolla on rikas historia ja paljon tarjottavaa vierailijoille.

Lohjan puistot ja luontopolut

Lohjan puistot ovat hyvä tapa tutustua kaupungin luonnonkauneuteen. Kaupungissa on useita hyvin hoidettuja puistoja, joissa jokaisessa on omat ainutlaatuiset piirteensä. Esimerkiksi Myllykylän puistossa on suuri järvi, joka sopii erinomaisesti uimiseen kesäkuukausina. Lohjanharjun puistossa on kaunis luontopolku, joka kiemurtelee kaupunkia ympäröivien metsäisten kukkuloiden halki.

Puistossa voit istahtaa penkille ja pelata hauskoja korttipelejä. Tästä linkistä pääset pelaamaan parhaita korttipelejä netissä!

Lohjan museot ja taidegalleriat

Jos olet kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista, Lohjalla on paljon museoita ja taidegallerioita, joihin voit tutustua. Lohjan Museo esittelee kaupungin rikasta historiaa ja kulttuuriperintöä. Lohjan Taidegalleria on taidegalleria, jossa on paikallisten taiteilijoiden näyttelyitä. Jos etsit jotain perheystävällisempää, Lohjan Lasten museo sopii täydellisesti, sillä siellä on erityisesti lapsille suunniteltuja näyttelyitä ja aktiviteetteja, joiden avulla he voivat oppia kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museo on myös loistava paikka tavata muita perheitä ja saada uusia ystäviä.

Urheilua Lohjalla

Vapaa-ajan aktiviteetit ovat suosittuja kohteessa Lohjan, ja jokaiselle löytyy jotakin mieluista. Uiminen, patikointi ja pyöräily ovat kaikki suosittuja aktiviteetteja alueella. Lohjalla on myös useita vapaa-ajankeskuksia, joissa voit nauttia erilaisista aktiviteeteista, kuten keilauksesta, minigolfista ja luistelusta.

Jos olet uusi retkeilijä, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua alkuun:

1. Aloita pienestä ja nosta vähitellen vaikeusastetta vaelluksilla, joita yrität. Näin kasvatat kuntoa ja kokemusta.

2. Vaella aina ystävän tai kaveriporukan kanssa. Tämä tekee vaelluksesta hauskempaa ja auttaa myös varmistamaan turvallisuutesi.

3. Varmista, että sinulla on kunnon varusteet vaellusta varten. Ota mukaan runsaasti vettä, välipaloja ja aurinkovoidetta sekä ensiapupakkaus hätätilanteita varten.

4. Tutustu maastoon ja sääolosuhteisiin ennen vaellukselle lähtöä. Tämä auttaa sinua valmistautumaan mahdollisiin haasteisiin.

5. Ota aikaa ja nauti kokemuksesta. Vaellus on loistava tapa rentoutua ja arvostaa luontoa.

Muista juoda vettä!

Runsaan veden juominen on erityisen tärkeää kesäkuukausina, jolloin sää on kuuma ja hikoilet todennäköisesti enemmän. Kuivuminen voi olla vaarallista, joten on tärkeää juoda runsaasti vettä päivän mittaan, varsinkin jos olet aktiivinen ulkona. Vesi on luonnollinen tapa viilentää kehoa ja nesteyttää, joten varmista, että juot sitä riittävästi joka päivä.

Varaudu lämpöön!

Helleaallot voivat olla vaarallisia erityisesti ihmisille, jotka eivät ole tottuneet korkeisiin lämpötiloihin. Lämpöhalvaus on yleinen terveysriski helleaallon aikana, ja se voi olla hengenvaarallinen. Lämpöhalvauksen oireita ovat korkea ruumiinlämpö, sekavuus, huimaus ja oksentelu.

Helleaallon aikana on tärkeää säilyttää nesteytys juomalla runsaasti vettä. On myös tärkeää pysyä viileänä ja välttää liikaa rasittavaa liikuntaa auringossa. Jos tunnet olosi huonoksi helleaallon aikana, on tärkeää hakeutua lääkäriin. Paras tapa varautua helteeseen on aurinkosuoja ja peittävä kevyt vaatetus.

post

Mahjong-pelit ovat parasta vapaa-ajan viihdettä Lohjalla!

Moni suomalainen saapuu Lohjalle rentoutumaan ja mökkeilemään, jolloin pitäisi saada aika kulumaan rattoisasti Mahjong-pelit ovat klassisia pelejä, joiden parissa pääsee haastamaan itseään. Mahjongia pystyy pelaamaan sekä perinteisen lautapelin muodossa tai virtuaalisena pelinä. Näin rentoudut mahjong-pelien parissa Lohjalla!

Miksi ikivanha mahjong kuuluu edelleen suomalaisten suosikkipeleihin?

Mahjong on hyvin vanha peli, jota alettiin pelaamaan Kiinassa jo 1800-luvulla. Kyseessä on yksi niistä harvoista lautapeleistä, joka on selvinnyt hengissä 2000-luvulle asti. Pelin salaisuus on siinä, etteivät mahjongin säännöt ole liian hankalat aloittelijallekaan. Tarkoituksena on vain yhdistellä tiiliä niin, että niistä muodostuu haluttu pelikäsi. Toki taitavat pelaajat osaavat miettiä peliliikkeitään strategisesti, mutta aloittelijana voi olla parempi keskittyä perusasioiden opetteluun.

Mahjong on edelleen suomalaisten suosikkipeli myös siksi, että pelistä on luotu useita erilaisia peliversioita. Esimerkiksi mahjongin mobiilipeleissä on erityyppisiä peliteemoja, jotka tuovat vaihtelua muuten hyvin klassiseen peliin.

Pelaaminen lautapelinä vai digitaalisesti?

Lohjalla mökkeillessään pystyy mahjongia pelaamaan sekä perinteisen lautapelin muodossa että nettipelinä. Jos mökillä on mukana isompi porukka, voi mahjongia pelata yhdessä lautapelinä. On tärkeää, että kaikki ovat perillä pelattavan peliversion säännöistä sekä tiilien symboleista. Osalle tämä voi olla hieman haastavaa. Porukalla pelattaessa on parasta pelata perinteistä mahjongia lisäämättä mitään hankalia lisäsääntöjä.

Jos olet mökillä yksin, ei hätää! Mahjongia pystyy pelaamaan nettipelinä yksinkin. Esimerkiksi Mahjong Solitaire sopii täydellisesti yksin lomailijalle. Toki perinteistäkin mahjongia pystyy pelaamaan netissä, mikäli juuri se kiinnostaa. Mahjong Solitaire on yksinpeliversio mahjongista, jota pelataan perinteisesti neljän pelaajan porukassa. Tässä peliversiossa tavoitteena on kerätä pöydällä olevat pelipalikat pois pareittain. Tämä saattaa kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa on pelaajan mietittävä tarkkaan, millaiset tiilet on parasta nostaa ensin.

Mahjong tarjoaa aivoille toisenlaista haastetta

Jos on tottunut jatkuvasti selaamaan SoMe-kanaviaan ja pelaamaan esimerkiksi Candy Crushia, tuo mahjong mukavasti vaihtelua. On tärkeää antaa aivoilleen aikaa levätä arjen huolista, kun rentoudut mökilläsi Lohjalla. Mahjong pelien parissa pääset kehittämään päättelykykyäsi ja samalla pitämään hauskaa. Voi olla erittäin virkistävää pelata mökillä perinteisiä pelejä ja ratkoa pulmia, joita ei muuten tulekaan pohdittua.

 

Tekemistä Lohjalla

summer

Kesä käy kuumimillaan ja suurimmalla osalla kesälomat ovat vielä edessä päin. Tästäpä syystä ajattelin kirjoittaa, millaisia kesäajan tapahtumia Lohjalla on tänä vuonna. Lohjalla siis tekemistä riittää niin aikuisille, lapsille kuin myös vaikka koko perheellekin.

Taiteen ystäville on luvassa joka kuukausi vaihtuva näyttely, Lohjan pääkirjaston aulassa. Kesäkuussa kyseinen näyttely on valokuvanäyttely Hiiden opiston kurssin ideasta näyttelyyn pohjalta. Heinäkuussa näemme Vihdin kameraseuran huikean valokuvanäyttelyn sekä vielä elokuussa on näyttely, josta löytyy Hiiden opiston sekatekniikan kurssilaisten näyttely. Kyseisen mahtavan tapahtuman, jonne voi mennä ihailemaan huikeaa taidetta on järjestänyt Lohjan kaupunki.

  1. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta välisenä aikana on Lohjalla mahdollista tutustua lohjan kolmen hehtaarin puupuistoon. Tämä on mahtava paikka viedä lapset vaikka opettavaiselle tutkimusmatkalle. Kyseiseen puistoon voi jopa saada opastetunkierroksen, mikäli kiinnostusta sellaiselle löytyy.

Lohjan tori on myös avoinna 29. kesäkuuta sekä 1. heinäkuuta välisenä aikana, siellä voit vaikka käydä pistääntymässä kahvilla tai kurkistamassa heidän huikeat iltatorin esiintyjät, joiksi ovat valikoituneet tänä vuonna Poets of the Fall sekä Lucas.

summer

Lisäksi Vaahterateatteri esittää: Kuin kekäle kädessä esitys. Tapahtuma ajankohtana kyseiselle teatteriesitykselle on 30. kesäkuuta – 1. heinäkuuta. Kyseinen esitys on ottanut vaikutteita Eeva Joenpellon kirjasta. Kyseinen teatteri-esitys on siis dramatisoitu versio kyseisestä kirjasta. Esitystä voi seurata 7. heinäkuuta asti. Tätä kannattaa siis harkita!

Vivamon kirpputori Kirppu ja Kirja avoinna on myös kesäisin, nyt on siis oiva tilaisuus suorittaa suursiivous kotona ja ottaa asiakseen viedä vaatteita ja vanhoja tavaroita kierrätykseen tai mikäli kokee, että tarvitsee uutta kotiin tai vaatteeksi itselleen, kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa kirpputorin rutkasti vaihtelevaan tarjontaan. Kyseiseltä kirpputorilta siis hyväkuntoisia vaatteita, liinavaatteita sekä astioita edullisin hinnoin.

Töllin mylly on avoinna kävijöille keskiviikkoisin sekä lauantaisin kesäaikaan. Kyseessä on elävä museo, joka tarjoaa elämyksen tutustua omakohtaisesti siihen miten vilja muuttuukaan terveelliseksi raaka -aineeksi. Töllin mylly onkin yksi harvoista Uudellamaalla sijaitsevista toiminnassa olevista myllyistä. Kyseinen museo sijaitsee kauniissa koskilaaksossa. Sieltä voi myös ostaa muun muassa oman myllyn vehnä-, kaura-, ja ruistuotteita.

Mitä tykkäsitte postauksesta, toivottavasti jokaisella on oikein nautinnollinen kesäloma!

Kärhämä Lohjan Facebook -kirpparilla

teema

Viime viikonloppuna täällä Lohjalla oli piru merrassa. Paikallinen säännötön, vaihdot sekä ilmaiseksi annettavat tavarat kieltävä Facebook -ryhmä kohtasi tähän astisen historiansa suurimman myrskyn vesilasissa, kun Ilkka, 47, Lohjalta, kirjoitti ryhmän seinälle etsivänsä Arabian Teema-astiaston keltaisen väristä teekuppia tassineen. Alkuun juuri kukaan ei kommentoinut Ilkan kirjoitukseen ja sivusta seuraajia rupesikin jännittämään, löytyisikö kenenkään vintin uumenista juuri tuota Ilkan himoitsemaa keltaista teemaa. Lopulta Ilkka tuntui tuskastuvan, ja jakoi saman päivityksen uudelleen, noin kello 16 paikallista aikaa.

Tässä kohtaa alkoi tapahtua. Aune, 45, myöskin Lohjalta, rupesi sättien kommentoimaan Ilkan mieskuntoa. Ilmiselvää olikin, että jonkinlaista vispilänkauppaa oli aiemmin näiden kahden välillä ollut, sillä Ilkan nasevat kommentit Aunen sättimiseen antoi ymmärtää, että Aunen naiskunnossakin olisi parantamisen varaa.

Kello 18 paikallista aikaa, tilanne oli jo eskaloitunut hirmuisiin mittasuhteisiin. Ilkan kummin kaiman sisko oli pistänyt lusikkansa soppaan. Lusikka ei ollut Iittalaa eikä Hackmannia. Keskustelussa vilahti myös Michael Jackson popcorn -kippoineen, ja olipa joku Aunen entinen luokkakaverikin lisännyt meemin kommentteihin. Siinä oli kuva tuulettimesta, johon oli osunut, noh, osaatte arvata mitä.

Iltaa kohden vauhti vain kiihtyi. Kello 22:34 paikallista aikaa tilanne oli mennyt jo sen verran pahaksi, että nettipoliisi Fobba oli jouduttu kutsumaan hätiin. Mutta Aune ei aikonut rauhoittua – hänellä tuntui yhä olevan kana kynimättä Ilkan kanssa. Keskustelua ilmeisesti aiemmin seuraamaton Tuija, 32, myöskin Lohjalta, kommentoi puolen yön aikaan keskusteluun ”Ilkka, minulta löytyisi kolme Arabian Teeman keltaista teekuppia tasseineen, kelpuutatko? Vaihdossa haluaisin paketillisen Juhla Mokkaa.”. Tuija ei ilmeisesti myöskään ollut lukenut säännöttömän kirpputoriryhmän sääntöjä, sillä välittömästi kommentin jättämisen jälkeen ryhmän ylläpitäjä kommentoi ”EI VAIHTOJA, poistan kommentin ja jos toiste yrität vaihtaa jotakin johonkin, saat porttikiellon ryhmään”. Tässä kohtaa moni lohjalainen veti herneen nenään, ja tuli barrikadeille puolustamaan Tuijaa, joka ei selityksensä mukaan ollut vielä ehtinyt lukea säännöttömän ryhmän sääntöjä, sillä oli juuri tullut töistä kotiin ja liittynyt ruoanlaiton lomassa tuohon herttaiselta vaikuttaneeseen ryhmään.

Tarina ei kerro, näkikö Ilkka koskaan Tuijan ilmoitusta, ja miten Aunen ja Ilkan kiivas, tulenkatkuinen keskustelu tästä jatkui, sillä toisen ryhmän ylläpitäjä oli tehnyt ryhmästä Facebookille ilmiannon sukupuolisiveellisyyttä loukkaavana, ja näin konstaapeli Fobba poisti koko ryhmän sen suuremmin kyselemättä. Voi Ilkka, minkä teit.

Tekemistä vapaa-ajalle Lohjalla

lohja nature

Lohja on niin kaunis kaupunki, että sinne muuttaessa tai matkustaessa kannattaa Lohjan nähtävyyksille sekä luontopoluille antaa mahdollisuus. Tässä postauksessa kerron tarkemmin minkälaisia elämyksiä voit Lohjalta kerätä talteen.

Kaikille kasvien ja hedelmien ystäville, löytyy Lohjalta aivan huikea Fruticetum-hedelmäpuutarha. Kyseessä on näytepuutarha. Näytepuutarhan tarkoituksena on kerätä kaikki Suomessa menestyvät monivuotiset, puuvartiset hedelmä- ja marjakasvit yhteen paikkaan. Eikö olisikin mielenkiintoista viettää lauantaipäivä erilaisten kasvien keskellä. Fruticetum-hedelmäpuutarhassa voit tutustua muun muassa eri omena-, kirsikka-, tai päärynäpuihin. Hedelmäpuutarhan löydät osoitteesta Lohjansarentie 929, 08800 Lohja.

Mikäli olet retkeilyn tai ulkoilun ystävä, ei retkipaikan löytäminen ole vaikeaa. Lohjalta löydät monenlaisia luontopolkuja, joissa voit tutustua kauniiseen Lohjan luontoon. Karnaistenkorven luontopolku on muun muassa Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue. Ulkoilualueella voit nähdä korkeita kallionjyrkänteitä, kuulla hiljaa liriseviä kauniita metsäpuroja, tutustua pariin kauniiseen metsälampeen. Karnaistenkorven luontopolulla, voit nauttia rauhallisesta olosta luonnon keskellä. Tämän huikean elämyspuiston, voit löytää osoitteesta Karkalintie 1035, 08800 Karjalohja.

Lohjalla aikaa viettäessäsi, voit myös käydä tutustumassa Talvian hiidenkirnuihin. Kyseiset hiidenkirnut ovat syntyneet huikeat 10 000 vuotta sitten. Kyseisillä mailla liikkuminen on sallittua jokamiehenoikeudella. Kaikki oksien katkominen ja vahingonteko on kiellettyä. Tulta ei myöskään tällä alueella saa tehdä. Tämän huikean ulkonähtävyyden, voit löytää Hiidenkirnuntie 84, 08100 Lohja osoitteesta.

Eivät Lohjan luontopolut ja nähtävyydet tähän lopu. Niistä voit lukea enemmän Lohjan kaupungin omilta sivuilta.

i love voimistelu

Lisäksi Lohjalta löytyy myös varmasti monellekin urheilialle tuttu Kisakallion urheilupuisto. Kisakallion urheilupuisto järjestää toimintaa monien eri yksilö- sekä joukkuelajien harrastajille. Siellä esimerkiksi voimistelujoukkueet voivat tulla leiriytymään ja harjoittelemaan tulevia kilpailuja varten. Kisakalliolle on myös mahdollisuuksien mukaan mahdollisuus järjestää peruskouluopetusta, jotta oppiminen ei rakkaan harrastuksen vuoksi joutuisi kärsimään. Kisakalliolla voit myös opiskella erilaisia urheiluun liittyviä tutkintoja tai hankkia valmentaja- sekä ohjaajakoulutusta. Voit myös suunnitella aktiivisen loman Kisakallion huikeaan urheilulliseen ympäristöön.

Lisäksi museoihmisillä on mahdollista tutustua Kovelan kartano-, traktori- ja käsityömuseoon, joka sijaitsee Ykköstien varressa. Museo haluaa kertoa mukavalla ja opettavaisella tavalla, kuinka talonpojan työt ovat muuttuneet vuosien saatossa. Tämä on kiva tutkimusmatka niin perheen pienimmille kuin isommillekin lapsille sekä aikuisille.