post

Etelä-Suomen kesäkaupunki

Lohja on aina, kuten tänäkin kesänä, pääkaupunkiseudun asukkaiden ykköspaikka. Helsingissä asuvat perheet pakenevat viikonloppuisin kauniille kesämökeilleen Lohjalle. Tämä kesäparatiisi sijaitsee vain noin 60 kilometrin päässä Helsingissä, joten Lohjalle hurauttaa autolla, helposti alle tunnissa. Pääkaupunkiseudulla asuvien kesäasuntoja on Lohjalla yli 4200. Sille on syynsä. Lohjalle ei ole ainoastaan lyhyt matka, vaan se on suorastaan täydellinen paikka kesämökille, kaikin puolin. Lohjan kaupunki ei ole mahdottoman pieni, sieltä löytyy paljon tekemistä, etenkin kesän aikana, kun mökkiläisiä tulee paikkakunnalle paljon. Lohja on kuitenkin tarpeeksi pieni, siten että siellä ollessa, pystyy helposti rentoutumaan, ja ottamaan aikaa itselle, kun tavallisesti asuu kaupungin vilinässä.

Lohja saattaa olla paikkana paras pääkaupunkiseudun asukkaille, juuri siksi, että monet kaupunkilaiset ovat liian tottuneita kaupunkilaiseen elämään, eivätkä halua mökinkään sijaitsevan keskellä ei mitään. Jos haaveilet mökistä Lohjalla, kannattaa varautua siihen, että joudut maksamaan paljon sijannista. Lohjan kesämökit ovat haluttuja, ja itse rakentaminen ei onnistu helposti, sillä rakennuslupaa Lohjalle on vaikea saada, enää nykyään. Etenkin järvien rannat, ovat Lohjalla jo todella tiheään rakennettuja.

Kesäisessä Lohjan kaupungissa on aina paljon tekemistä. Suuntaa ostamaan herkkuja Lohjan torille, järjestä piknik jollain kauniiden järvien rannoista, tai mene vaikka kesäteatteriin! Lohjalla on muutama eri kesäteattereita, joten voit varmasti löytää niistä sopivan näytelmän sinunkin makuusi. Esimerkiksi VisitLohja nettisivu on hyvä paikka etsiä ajankohtaisia tapahtumia Lohjan kesäpäiviin.