post

Kesäpäivän tekemistä Lohjalla

Oletko ajoissa, ja suunnittelet jo ensi kesän reissuja? Tällaisena kauniin keväisenä päivänä mieli väkisinkin vaeltee jo kesään, eikä siinä mitään, sillä ensi kesä on lähempänä kuin uskotkaan. Täydellinen kohde kesäreissulle on Lohjan kaupunki. Lohjalla riittää tekemistä vuoden jokaiselle päivälle, mutta etenkin kesäisin tämä kaunis kaupunki suorastaan herää henkiin.

Päivä tai viikonloppu Lohjalla kulkevat kuin siivillä. Jos luontomatkailu kiinnostaa, kannattaa lukea aiempi postauksemme aiheesta täällä. Lohjalla voi liikkua luonnossa myös muilla tavoin. Esimerkiksi melonta on oiva tapa tutustua Lohjan kauniisiin vesistöihin, eikä vaadi sen kummempaa osaamista, etenkään järvessä melottaessa. Esimerkiksi Lohjanjärvi on loistava kohde melonnalle, sillä se on todella laajalle alueelle ulottuva, kaunis järvi. Lohjalla on myös useita eri tahoja, jotka järjestävät melontakursseja, jos haluat oppia enemmän melontatekniikoista. Ensimmäinen kerta onkin kannattavaa meloa opastetussa ryhmässä. Jos uiminen, tai rannalla makoilu on enemmän kiinnostavaa mielestäsi, Lohjalta löytyy myös paljon poikkeuksellisen kauniita uimarantoja, joista voit löytää listan täältä.

Lohjan nähtävyyksiä kierrellessä tulee varmasti nälkä. Kannattaa ruokailun lisäksi poiketa käymään jäätelöllä ja kahvilla joissakin kaupungin tunnelmallisista kesäkahviloista. Lohjalla on myös loistavia ulkoilmaravintoloita, ja kauniita kesäterasseja, samoin kuin koko vuoden ympäri olevia ravintoloita. Esimerkiksi Ravintola Oliver’s on yksi suosikeistani kesällä, ja ravintolalla on myös kaunis terassi avoinna kesäkuukausina. Jos mielit hieman maalaisromanttisempaan paikkaan ruokailemaan, Villa Haikari, Lohjanjärven rannalla on loistava valinta niin iltaisin, kuin lounasaikaankin.