post

Lohjan tunnelma

Tiedättekös, mikään ei voita Lohjalla vallitsevaa tunnelmaa. Kesäiltaisin lapset hyppivät laiturilta järveen, ja aikuiset istuskelevat nuotion äärellä, järven rannalla.  Lohjassa on jotakin hyvin idyllistä. Se on minulle aina ollut se koti, mutta se ei toki ole ainoa asia, mikä Lohjan pienestä kaupungista tekee idyllisen ja ihanan.

Lohja on kaupunki, joka edustaa Eteläistä Suomea juuri oikealla tavalla. Se on aito oikea etelä-suomalainen kaupunki. Lohjalta ei puutu mitään, eikä siellä ole mitään liikaa. Kesällä mökkiläiset valtaavat Lohjan perheineen, mutta silti ihmisvilinä ei ylly liian kovaksi. Lohjasta tulee vain hieman eläväisempi, kuin mitä se on talvisin.

Lohjalla on niin paljon nähtävää, vaikka sitä ei moni uskoisi. Se joka sanoo, että Lohjalla ei ole nähtävää, ei ole luultavasti koskaan nähnyt puoliakaan, mitä Lohjalla on annettavana. Upean kaunis luonto, on vain yksi asia, joka Lohjalla on nähtävä. Siihenkin tutustuessa saa kulumaan päiviä, ellei viikkoja. Luonnossa voi kävellä, uida, meloa, harrastaa vuorikiipeilyä, tai vaikka mitä muuta. Lohjalla vallitsee tunnelma, jota ei voita mikään! Tunnelma on yhtä aikaa ihanan kupliva, ja rauhallinen. Jokin Lohjan kesäilloissa kutsuu luokseen. Ilmassa on lähes maaginen tuoksu, joka korostuu entisestään, sillä yön kosteus alkaa lankeamaan pikku hiljaa. Mikään ei voita Lohjalla lomailua, etenkään kesällä, kun samalla kaikki palvelut ovat lähellä, mutta kukaan ei pääse häiritsemään rauhaasi.