Maistuva Lohja

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g776232-d7908492-Reviews-Mikko_Utter-Lohja_Uusimaa.html

utter

11

Lohja, vaikka pieni kaupunki onkin yllätti meidät positiivisesti hyvällä ravintola tarjonnallaan. Tänään arvostelemme  Lohjan Mikko Utter ravintolan ja toivottavasti joku innostuu myös blogin innoittamana käymään paikanpäällä testaamaassa tätä mainioita ravintolaa!

Ravintolan sisustus on erikoinen, asiakaspaikkoja on yhteensä vain kahdeksan kappaletta ja nekin sijaitsevat baaritiskimäisesti avokeittiön edustalla. Tiskin takana häärii itse Mikko Utter kokkina. Tunnelma on intiimi ja kodikas. Harvoin suomessa pääsee tarkkailemaan lähietäisyydeltä huippukokkia työkakkussään. Keittiö on toki ammattimainen, mutta silti sisustukseltaan yksinkertaisen kaunis. Pehmeät värit, paksut aidot puupinnat ja metalliset kattilat luovat ihanan ranskalaisen fiiliksen tilaan.

Ravintolan maine jo itsessään on erittäin positiivinen, mutta lisätäänpä siihen vielä oma lusikkamme soppaaan. Yksinkertaisesti, ruoka oli loistavaa. Makumaailma, esillepano ja tarjoilun laatu moitteetonta. Ravintolasta voi lukea paljon arvosteluja myös TripAdvisorista ja täytyy sanoa että mielestäni Mikko Utter voisi todella ansaita sen yhden Michelin tähden ravintolaansa. Annoksista maistoi ja huomasi että raaka-aineisiin oli panostettu. Ravintola käyttääkin paljon luomua ja lähialueen tuottajien laadukkaita raaka-aineita.kasvis

Alkuruokana otimme ihanan pehmeän, mutta maistuvan kasviskeiton. Päällä oli kuivattuja juureksia, jotka antoivat pehmeän keitolle lisää rakennetta. Alkuruokana sopivan kokoinen ja kauniisti tarjoiltu ilman turhia kikkailuja.

Pääruuaksi otimme blinejä ja täytyy sanoa että jos on blinien ystävä, tänne niitä kannattaa tulla syömään! Aivan ihania ja täysin oikein paistettuja. Punasipuli hakattu todella pieneksi, mistä lisää plussaa Mikolle. Jälkiruokana otimme kakkutikkareita, nekin hyviä ja tarpeeksi kosteita. Kokonaisuudessaan valloittava kokemus josta jäi hyvä mieli pitkäksi aikaa.

blini